X

​Приказен гост озари лицата на децата от хъб „Божур“ с коледно вълшебство

​Приказен гост озари лицата на децата от хъб „Божур“ с коледно вълшебство

image

В навечерието на най-очакваните празници, хъб за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Божур“ стана домакин на изключително събитие, което внесе радост и вълшебство в сърцата на своите малчугани. Вълнението се усещаше във въздуха, когато децата посрещнаха свой специален гост от далечна Лапландия – самият Дядо Коледа.

Дочул, че именно в хъб "Божур" са най-послушните деца, Дядо Коледа прекоси хиляди километри със своите елени, за да ги изненада и зарадва. Коледните събития бяха организирани в трите хъба в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово, както и в още няколко населени места. 

С неописуема емоция и искрящи от радост очи, децата посрещнаха добрия старец с песни, стихчета и танци, които бяха подбрали в негова чест.

Както знаем, Дядо Коледа винаги намира път към сърцата на децата, а какво иска най-много едно дете, ако не подарък?

Освен внимание и любов, всяко дете получи специален подарък, изработен с много старание от неговите джуджета в магическата Лапландия. Подаръците бяха символ на надеждата, че доброто винаги намира път към нас, дори и в най-студените и тъмни дни.

Организаторите от хъб „Божур“ споделиха, че целта на това събитие е не само да развеселят децата, но и да възпитат в тях усещането за общност, любов и приятелство.

„Това, което направихме днес, е много повече от празник. То е урок в даването, в радостта от споделянето и в силата на добрите дела“, коментираха от екипа на Общностния комплекс.

Докато зимата обвива света със своята студена прегръдка, топлината от срещата с Дядо Коледа ще остане в сърцата на децата от хъб „Божур“ като топъл спомен за любовта и магията, които винаги намират път към нас, стига да вярваме в тях.

Проект  BGLD-2.003-0011-C01  "Създаване на Общностен комплекс (хъб) за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово".  е по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. 

Смяна на Езика